Telur Oh Telur

View previous topic View next topic Go down

Telur Oh Telur

Post  acai on Thu May 27, 2010 4:51 am

aku ada terbaca lawak ni...meh nak kongsi dengan hangpa semua ...


Aku baru

berkahwin setahun yang lepas dan duduk

dengan isteri aku.Kami duduk berdua

sahaja sebab belum dikurniakan anak.



Aku ni ada satu kegemaran iaitu makan

telur rebus.

Aku pun tak tahu kenapa

aku suka makan telur rebus,sedap

agaknya.

Sebelum aku kahwin,aku

memang gila telur rebus.

Pagi petang

siang malam makan telur rebus.

Tapi

semenjak aku kahwin ni aku terpaksa

berkorbanlah,iaitu dengan

meninggalkan tabiat aku ini.

Lama juga

aku dah tak pekena telur rebus ni

sebab orang rumah aku masak sedap-

sedap.so aku dah tak kisah lagilah

Ceritanya begini,bulan lepas masa aku

balik kerja,tiba-tiba kereta aku

rosak.akupun telefon bini aku

katakan aku balik lambat sebab kena

menapak.

Sebab lapar aku pun singgah

satu kedai makan tu...ada telur rebus

lah..aku pun makan nasi dengan telur

rebus.lepastu aku order telur rebus

lebih lagi untuk diratah.

Sebelum

balik aku bungkus lagi 10 biji telur

rebus untuk makan sambil berjalan

balik nanti.

Tiba je kat rumah aku

rasa amatlah kenyang.maklumlah balas

dendam sebab lama tak pekena telur

rebus.

Sebelum aku masuk kerumah,isteri



aku tiba-tiba cakap dia

ada 'surprise' untuk aku malam ni.

Dia

suruh aku tutup mata dengan kain hitam

yang diikat kemas dibelakang kepalaku.



Dan dipimpinnya aku sampai ke meja

makan.

Aku duduk dikerusi dan isteriku

pesan jangan cuba buka ikatan yang

menutup mataku.

Aku nak pergi toilet

sebab perutku mula buat hal,tapi

malaslah nak spoilkan 'surprise'

isteriku ini.Aku pun tahan ler...

Tetiba telefon berbunyi,isteriku

pergi mengangkatnya.

Apa lagi ada

chance aku pun melepaskan kentut yang

ditahan sekian lama..Fuuuuhhh lega

rasanya...bau boleh tahan...

maklum ler berapa biji telur tah aku

bedal tadi...Alamak..ada lagi satu

la..aku pun angkat sebelah punggung

dan lepaskan satu das lagi..bunyinya

PROOOTTT!!...fuh bau jangan cakap

beb...aku pun tak tahan bau dia...aku

kipas pakai tangan angin dia kasi

kurang sikit bau dia...adalah macam

bau telur tembelang sikit...Tetiba aku

dengar bunyi telefon berdering lagi...

hai lamanya tunggu isteri aku ni,aku

tak sabar lagi ni nak tahu surprise

dia ni.

Aku terasa ada lagilah,kali

ni memang aku rasa power punyalah..

aku kumpul dulu kasi padu..lepas tu

aku bangun,tonggeng sikit dan

lepaskan angin taufan tu...

PRRROOOOOTTT!!!!...fuhh lega...

bergegar sikit meja makan dibuatnya...

peh tak tahan aku bau dia power gila..

aku tutup hidung aku..aku rasa bau

dia ada sikit-sikit macam bangkai la..

mau mati bunga atas meja makan aku

ni...sambil tu aku sebut 'ahhhh...

lega...'Adalah dekat 5 minit baru

bau bangkai tu hilang..Lepas tu

isteri aku kembali dan minta maaf

sebab lambat...lalu dia

kata 'SURPRISE!!!HAPPY BIRTHDAY!!!'dan

suruh aku buka kain penutup mata aku...

laaa birthday aku hari ni le...camne

boleh lupa ni..Aku buka le kain

penutup mata aku..mulutku terus

melopong...ALAMAK!!!Benda pertama

aku lihat..muka merah padam pak

mertua aku,mak mertua aku,adik ipar

aku dua orang,duduk keliling meja

makan.

Bos aku dengan jiran sebelah

rumah rumah aku pun ada!!!jadi aku

pun nak "cover" malu,aku tanya la kat

pak mertua aku.

'dah lama ke pak

sampai?'Dan pak mertua aku pun

jawab.'Dah lama.

Sebelum ko kentut ..
avatar
acai

Posts : 5
Point : 11
Join date : 2010-05-27
Age : 28
Location : Kedah

View user profile http://rashidchai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Telur Oh Telur

Post  highcarl on Thu May 27, 2010 5:05 am

acai wrote:
aku ada terbaca lawak ni...meh nak kongsi dengan hangpa semua ...


Aku baru

berkahwin setahun yang lepas dan duduk

dengan isteri aku.Kami duduk berdua

sahaja sebab belum dikurniakan anak.



Aku ni ada satu kegemaran iaitu makan

telur rebus.

Aku pun tak tahu kenapa

aku suka makan telur rebus,sedap

agaknya.

Sebelum aku kahwin,aku

memang gila telur rebus.

Pagi petang

siang malam makan telur rebus.

Tapi

semenjak aku kahwin ni aku terpaksa

berkorbanlah,iaitu dengan

meninggalkan tabiat aku ini.

Lama juga

aku dah tak pekena telur rebus ni

sebab orang rumah aku masak sedap-

sedap.so aku dah tak kisah lagilah

Ceritanya begini,bulan lepas masa aku

balik kerja,tiba-tiba kereta aku

rosak.akupun telefon bini aku

katakan aku balik lambat sebab kena

menapak.

Sebab lapar aku pun singgah

satu kedai makan tu...ada telur rebus

lah..aku pun makan nasi dengan telur

rebus.lepastu aku order telur rebus

lebih lagi untuk diratah.

Sebelum

balik aku bungkus lagi 10 biji telur

rebus untuk makan sambil berjalan

balik nanti.

Tiba je kat rumah aku

rasa amatlah kenyang.maklumlah balas

dendam sebab lama tak pekena telur

rebus.

Sebelum aku masuk kerumah,isteri



aku tiba-tiba cakap dia

ada 'surprise' untuk aku malam ni.

Dia

suruh aku tutup mata dengan kain hitam

yang diikat kemas dibelakang kepalaku.



Dan dipimpinnya aku sampai ke meja

makan.

Aku duduk dikerusi dan isteriku

pesan jangan cuba buka ikatan yang

menutup mataku.

Aku nak pergi toilet

sebab perutku mula buat hal,tapi

malaslah nak spoilkan 'surprise'

isteriku ini.Aku pun tahan ler...

Tetiba telefon berbunyi,isteriku

pergi mengangkatnya.

Apa lagi ada

chance aku pun melepaskan kentut yang

ditahan sekian lama..Fuuuuhhh lega

rasanya...bau boleh tahan...

maklum ler berapa biji telur tah aku

bedal tadi...Alamak..ada lagi satu

la..aku pun angkat sebelah punggung

dan lepaskan satu das lagi..bunyinya

PROOOTTT!!...fuh bau jangan cakap

beb...aku pun tak tahan bau dia...aku

kipas pakai tangan angin dia kasi

kurang sikit bau dia...adalah macam

bau telur tembelang sikit...Tetiba aku

dengar bunyi telefon berdering lagi...

hai lamanya tunggu isteri aku ni,aku

tak sabar lagi ni nak tahu surprise

dia ni.

Aku terasa ada lagilah,kali

ni memang aku rasa power punyalah..

aku kumpul dulu kasi padu..lepas tu

aku bangun,tonggeng sikit dan

lepaskan angin taufan tu...

PRRROOOOOTTT!!!!...fuhh lega...

bergegar sikit meja makan dibuatnya...

peh tak tahan aku bau dia power gila..

aku tutup hidung aku..aku rasa bau

dia ada sikit-sikit macam bangkai la..

mau mati bunga atas meja makan aku

ni...sambil tu aku sebut 'ahhhh...

lega...'Adalah dekat 5 minit baru

bau bangkai tu hilang..Lepas tu

isteri aku kembali dan minta maaf

sebab lambat...lalu dia

kata 'SURPRISE!!!HAPPY BIRTHDAY!!!'dan

suruh aku buka kain penutup mata aku...

laaa birthday aku hari ni le...camne

boleh lupa ni..Aku buka le kain

penutup mata aku..mulutku terus

melopong...ALAMAK!!!Benda pertama

aku lihat..muka merah padam pak

mertua aku,mak mertua aku,adik ipar

aku dua orang,duduk keliling meja

makan.

Bos aku dengan jiran sebelah

rumah rumah aku pun ada!!!jadi aku

pun nak "cover" malu,aku tanya la kat

pak mertua aku.

'dah lama ke pak

sampai?'Dan pak mertua aku pun

jawab.'Dah lama.

Sebelum ko kentut ..

wah. Mendapat kemaluan yang amat besar~ Bhahaha

_________________
-http://sirhighcarl.com-
avatar
highcarl
Admin

Posts : 11
Point : 21
Join date : 2010-05-23
Location : Shah Alam

View user profile http://sirhighcarl.com

Back to top Go down

Re: Telur Oh Telur

Post  lynn on Thu May 27, 2010 11:52 am

hahahaa..adesss..x kene tyme lah dier nk mlepas..haishk..hahaha lol!
avatar
lynn

Posts : 6
Point : 12
Join date : 2010-05-23

View user profile http://www.lynnto.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Telur Oh Telur

Post  acai on Thu May 27, 2010 3:21 pm

haha.. memang lawak gila mamat ni... adoyai.. Laughing
avatar
acai

Posts : 5
Point : 11
Join date : 2010-05-27
Age : 28
Location : Kedah

View user profile http://rashidchai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Telur Oh Telur

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum